2008. július 18., péntek

Tegnap, 2008 július 17-én ülésezett komáromi önkormányzatunk. Délután egy órától az estébe nyúlt a tanácskozás.
Az első érdemleges dolog hétfőn történt. Reggel a regionális sajtót olvasva arra lehettünk figyelmesek, hogy az esti MKP frakcióülés döntései már tényként szerepelnek a lapban. A tanácsülés döntéseinek nyilvánosságra hozatala pedig már nem is meglepő, hiszen az a megjelenés előtt volt. Az írás azt sugallta, hogy Andruskó mondta tollba a gondolatokat. Többen viszont a Delta és a Bumm közti jó kapcsolat miatt, a hírportált felügyelő és a lapban futtatott (politikai babérok irányába lökdösött), Keszegh Béla személyére gyanakodnak. Kíváncsian várom, hogy lesz-e következménye ennek az ügynek. Emlékeztetek mindenkit, hogy ezen a blogon megjelentetett gondolataimért - illetve, hogy a nyilvánosággal ismertetek itt meg már elfogadott, megtárgyalt döntéseket - többször ki akarták porolni a nadrágomat.
Az ülést szokásom szerint egy interpellációval kezdtem. Örömmel konstatáltam, hogy PR polgármesterünk, a Komárom - és magyarbarátnak nem gúnyolható Sokol érseknél tett baráti látogatást néhány hete. Egy dolgot biztosan sikerült elintéznie. Azt, hogy a jelenlegi esperes, Hudek Rudolf nyugdíjaztatásáig a helyén maradjon. A kérdésem az volt a polgármester felé, hogy siekrült e esetleg a komáromi katolikus egyházmegy, vagy a Szent András templom felújítása ügyében is eljárnia. Vagy esetleg egyéb, komáromi katolikusokat támogató egyezségre jutottak-e.
Megrázó tapasztalattal gazdagodtam viszont a teljesített határozati javaslatok átolvasása közben. Technikai hiba csúszott be, egy általam beterjesztett és elfogadott módosító javaslat esetében. A végleges határozatból, amely a Harcsáso lévő földek eladásáró, stb. szól, kihagyták az én határozati javaslatomat. Ez pedig merőben változtatott a leányzó fekvésén. Természetesen az egyszeri halandónak meg sem fordul a fejében, hogy valaki szándékosan hamisította meg a jegyzőkönyvet. Sőt azt sem gondolhatja senki, hogy korábbi határozati javaslatok tucatjai esetében változtatták meg a már elfogadottak szövegét. De! Ez azért arcátlanság, mondhatnók pofátlanság.
(folyt.)

Nincsenek megjegyzések: