2008. január 7., hétfő

Az ünnepi önkormányzati ülésről (2007. december 20.)

Azt gondolom, némelyekben már hiányérzetet keltett, hogy nem írtam semmit december 20-i önkormányzati ülésünkről.

Az ülés hossza nem döntött korábbi rekordokat. Az interpellációkkal kezdtünk, mely lehetőséget adott, hogy újra felvessem a kétnyelvű városi jegyzőkönyvek ügyét. Immár több hónapja hiába.

A képviselők által jóváhagyott határozatok teljesítéséről szóló programpontban a korábban nagy vihart kavart - meglátásom szerint máig homályos - parkolási szerződéssel, a harcsási disznóóllal (ebben a minőségében a világegyetem egyik „legdrágábbika”) helyzetével, a Gamota kft által megvásárolt területtel kapcsolatban nem kaptam kielégítő választ. Sőt arra a kérdésemre, hogy a Gamota kft-től kérte-e a Sánta Béla vezette osztály az elmaradt bérleti díj összegének kifizetését, az érintett azt felelte, hogy mivel nem adták feladatul neki a képviselők, elmulasztotta ezt. Érdekes a bérleti díj elengedését sem javasolta a képviselő-testület…

Bača képviselőtársam pláza építésről (esetünkben a Kossuth téren található közel 10 000 négyzetméteres terület eladása) szóló beadványát pártom javaslatára ugyanő visszavonta. A kezdeményezés meglátásom szerint pozitív és azon túl, hogy nagyon komoly fellendülést hozhat, rendeződhet általa a kritikán aluli állapotban levő Kossuth tér is.

A képviselők a Városfejlesztési Bizottság anyagánál a javaslatomra a komáromi katolikus egyház irányában tettek gesztust. E pont után következő szünetben egyik - általam egyébként kedvelt - képviselőtársam üvöltve kért meg rá „tegyem fel a blogomra”, hogy: „be fogja perelni a várost, hiszen őt a város másfél millió plusz költségre kényszerítette azzal, hogy a szintén belvárosi ingatlanának akadálymentesítését meg kellett oldania”. Minden kérése így teljesüljön a 2008-as évben!

A komáromi Hűségkártyát rendkívül jó ötletnek tartom, hiszen remélhetőleg az igénybe vehető kedvezmények városi intézményeink látogatottságát is növelik majd. Több képviselő reményének adott hangot, hogy az intézményeink által nyújtott szolgáltatások minőségének javulását is maga után vonja majd a kártya bevezetése.

Természetesen néhány olyan vitás kérdés is adódott, mint pl. az Őrsújfalun felújított utca költségvetésének kérdése (plusz 4,5 millió koronát kért és kapott a kivitelező), ahol újra megbizonyosodhattunk arról, hogy a hivatal egyre inkább a testület fölé nől. Hogy magától, vagy parancsra, azt természetesen nem vagyok hivatott eldönteni…

Ki ne felejtsem. Prémiumot is elfogadtunk magunknak. Mi képviselők. Bruttó 25 000 szlovák koronát (azt mondják ez kb. 20 000 nettó). Szép summa! Az összegből természetesen a körzetemben található intézményeknek is juttatni fogok. Szándékaim szerint a Ferences utcán található óvodának, a Limes Galéria működtetőinek, a Mariánumnak és a KFC-nek.

Nincsenek megjegyzések: