2010. július 13., kedd

Kongresszust tartott a hétvégén a Magyar Koalíció Pártja. 15 tagú lett az elnökség és csupa új ember kapott benne helyet. Szerencsére azok, akik a korábbi elnökségben nem tettek-vettek és nem hoztak olyan döntéseket, aminek köszönhető volt a választási bukás. Tehát a bukta előidézői nem kapaszkodnak a székeikhez, nem kerültek vissza a hatalomba. Sőt, mi több, alulról jött a tisztújítás szele, ahogy az ilyenkor lenni szokott, az összes alapszervezet megújult, új küldötteket választottak a járási konferenciákra, akik új arcokra bízták az országos tisztújítást. Csak így lehet!
Vélhetően sikerült értékelni a választási bukás okait, sőt az elmúlt 12 év visszásságait is. Olyan kérdésekre is választ kaphattak a küldöttek biztosan, hogy ki a felelős azért, hogy történelmi mélyponton van a felvidéki magyarság. Nagyon jó, hogy megtörtént az elszámoltatás is.
Egyszóval örömmel tölthet el engem, mint mezei párttagot a tudat, hogy sikerült megújulnia az MKP elnökségének. Külön öröm, hogy csupa jobboldali gondolkodó került jobboldali pártunk élére. Végre van kiért újra dolgozni.

Vagy lehet, hogy nem is történt meg mindez? Lehet, hogy nem újultak meg az alapszervezetek? Nem történt értékelés? Elmaradt az elszámoltatás? Az is lehet, hogy csak átfestették a kuplerájt, de a munkaerő maradt? Történt egyáltalán valami?

Nincsenek megjegyzések: