2010. március 27., szombat

A posta is narancssárga

Folyó héten levelek árasztották el a postaládámat. Szép takaros, borítékba zárt levelek. Különben marha lassú ez a helyi posta, hiszen a levél belsejében megtudtam, hogy a Com-(lakáj)Média március 18-án, a városi hivatalvezető március 19-én írta levelét szerénységemnek, mint önkormányzati képviselőnek, viszont azok csak március 25-én érkeztek. Aztán csütörtökön jött még egy küldemény, amiről majd később.
A legutóbbi testületi ülésen jelen nem lévő Com-(lakáj)Média ügyvezető igazgatója-aki nem mellesleg két irányában elfogulatlan önkormányzati képviselő társam főnöke-magyar nyelvű levélben tájékoztatott arról, hogy mindenki másnak a hibája, hogy 2001-től az idei évig (2010) nem tudták átírni a felügyelőtanácsi tagok neveit. Miképpen működhet hivatalosan egy városi cég, ha annak felügyelőtanácsi tagsága tulajdonképpen nem létezik hivatalosan. Azaz, a lakájmédia Komáromban (városi TV, Komáromi Lapok) ügyében az új felügyelőtanácsi tagok nyugodtan kiabálhattak volna és mindenki mutogathatna rájuk, hogy mit akarnak, hiszen hivatalosan nincssemmibe beleszólásuk. Azt gondolom, hogy nem véletlen, hogy I. Tibor regnálásának elejétől ilyen állapotok uralkodnak a városi közösség szolgálatára hivatott médiumokban. Ezt nevezik, nálam bölcsebbek, centralizált demokráciának.
A másik, szlovák nyelvű levelet, Peter Kovács hivatalvezetőtől kaptam. Azzal kapcsolatban tisztelt meg soraival, hogy újonnan felhívtam a figyelmét arra, hogy a Nádor utca elején található kampány szökőkútból szivárog a víz. Ez a víz pedig a lakosok elmondása szerint a Kormorán melletti ház alá csorog. Az a válasz érkezett, hogy a 2006-os polgármesteri kampány részeként (ez nem volt a válaszban) épített izé...csobogóból egy 2009-es próba alapján bizonyíthatóan nem folyik a wasser. 3 év alatt sikerült ellenőrizni és 1 év alatt ezt sikerült tudatni a lakosokkal is. Arra a felvetésemre, hogy nem zökkenőmentes a Nádor utca Szt. András templom és Kormorán közti részének áramellátás, aztat írta a hivatalvezető úr, hogy az egészről tulajdonképpen a Szlovák Takarékpénztár tehet és a villamosművek januárban értesítve lettek a bajról, és fel is lettek szólítva, hogy a tavaszi időszakban távolítsák el a problémát. Ez is szép eredmény lenne abban az esetben, ha már nyáron nem szóltam volna az adott helyzetről ahivatalvezetőnknek. Aztán volt még egy felvetésem, melyről az iméntivel egyidőben a Szentháromság szobornál találkozva számoltam be Péternek. Kértem, hogy rakassák már rendbe a kivitelezővel a Nádor utca gödreit, mert a XXI. században egy díszburkolat ilyen állapotban szégyen. Abban az esetben természetesen ez nem minősül szégyennek, ha a díszburkolat alól kifelejtettek egy réteget a nagy siettségben a kivitelezők szintén 2006-ban. A törvény szerint azonban a jótállás 5 évre szól az ilyen munkálatok esetében, így a hivatal pár utcával arréb bekopogtathat a kivitelezőhöz és kérheti a rendbetétel. Azt elfeledtem, hogy erről a kérésemről természetesen a hivatalvezető úr, szlovák nyelven írott levelében megfeledkezett.
A harmadik levél sem egy pirulós tinilánytól érkezett parfümillatú kézírás. Hanem egy sima lejárató levél. A tájékozott levélíró Ógyalla városában ült a billentyűzet elé és az információs törvényre hivatkozva tőlem kér városi információkat. Szerintem jobban tenné, ha a városházát uraló párttársaitól kérné Most ugyanezt, hisezn I.Tibor és udvartartása a hivatal, ahonnan csoroghatnak számára a vizes cégről információk.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Azt hiszem, hogy ez így rendben is van.

Unknown írta...

Jó hír, a neten megjelent a legutóbbi,tobb mint egy hónapja elkovetett testuleti ulés határozatai.Azon a az uralkodóház vezette ominózis ulésen kb. 25-ik alkalommal tisztelettel kértem, hogy regnálásuk negyedik évében a részben megbubolt határozatainkat a torvény értelmében a 10-dik nap után tegyék fel a netre - hátha megtudjuk, mi lett megvétozva. Heuréka nem a tizedik,/ ahogy azt . I.Tiborunk felelotlen módon megigérte / hanem a 26-dik napon.
Mi torténhetett, hogy egyáltalán megjelent ? Hát úgy hogy bementem és konyorgésemre, a titkárságon hajlandóságot mutattak ennek kozlésére / meg nem mutatták- azért még ott nem tartunk !!/ Látogatásom elég riadalmat keltett ahhoz, hogy másnapra megjelenjen rendje módja szerint. Ergo - meg van a recept : sorsolás útján mionden testuleti ulés 10 -dik napja után valaki bemegy és "méltatlankodni kezd " másnap garantálva lesz a megjelenítés.
Mindennemu fontosnak tartott információ, pályázatok, megrendelések stb. kozpénzforgatással kapcsolatos kéréseimet a testulet egy része diszkrét módon nem szavazta meg: fo tútora, hogy semmit sem tudhatunk meg, illetve majd utólag mi tehetunk mindenrol / lásd sajtóértekezleteket/ mindannyiunk által tisztelt alapolgármesternonk, aki a 2006-os választásokat megnyert politikai párt képviseloinek javaslatát 2009 augusztusa után rendszeresen leszavazza, hát nem nagyszeru? leváltani tilos, mert az egyuttmukodés intézményes formájának kovetendo példája lett.
Tamás