2009. augusztus 22., szombat

Tegnap Komáromban meggyalázták a magyarságot és Magyarországot. Érdekes a folyamat, ami a 2008 novemberi dunaszerdahelyi rendőrségi támadással kezdődött, a tankönyvsztorival, a Híddal és a nyelvtörvénnyel folytatódott, majd egyelőre köztársasági elnökünk kitiltásával fejeződött be.
Néhány nappal az események után, a nyilatkozatokat átnyálazva sem változott sokat a véleményem az ügy kapcsán.
Azt gondolom van alapja azoknak a híreknek, miszerint az egész egy megrendezett akció volt Ficoék részéről és nem is igazán Magyarország ellen, hanem az új szlovák-magyar képződmény megerősödése érdekében született. Ezt a gondolatsoromat Dzurinda is alátámasztja az aktualne.sk portálon feltett olvasói kérdésre válaszolva (Otázka: Veríte že MOST-HID je niečo iné ako SMK ?Mikuláš Dzurinda: Neverím. Ale budem úprimný a poviem, že neviem, čo je Most. Vyznám sa z dvoch obáv: 1. je to piata kolóna Smer-u a 2. táto strana vznikla aj na základe silnej objednávky biznisu.). Ergo, hiszem, hogy a Smer összejátszik a Mosttal. Hiszem, hogy a szobor körüli balhé is csupán azt volt hivatott érzékeltetni, hogy keménytökű magyar ez a Mostos polgármester, hiszen ilyen nehéz időkben is kiáll és elmondja a beszédet a szobor tövében. A szobrot, meg ugye ő állíttatta a magya államalapítónak (a Jókai Egyesületnek köze nincs az eseményhez, csupán annyi, hogy ők találták kis és ütötték a vasat, hogy legyen városunkban szobra Istvánnak).
Mi lehet ezzel a cél? Az, hogy ne csak Dzurinda néhány tucat pozsonyi, vagy vegyesházasságban élő szavazóját vegye el a Most, hanem kurtítsa meg a Magyar Koalíció Pártját. Sőt - pláne lehetőleg lökje a választási küszöb alá. A Mostot pedig parlamentbe 5 százalékkal és már kész is a kétpárti koalíció (Smer - Most). Ezeknek elég néhány bársonyszékkel betömni a szájukat...mondjuk Tibinek egy egészségügyi államtitkári, miniszteri biznisz és már kész is a nyugodt kormányzati ciklus. Volt már erre precedens az elmúlt évtizedben, hogy ez a banda mindent feladott - főleg a magyarság érdekeit - a maga bizniszeiért. Azt ne is ragozzuk, hogy az EU-nak is megfelelő felállásban, az ultranacinalista Slota és az örökifjú Mečiar nélkül.

Még egyszer röviden összefoglalva: a Mostnak igazolnia kell a magyarságát, mert árulónak tartják őket a magyar választók. A Smernek feladata, hogy gyengítse a magyar érdekképviseletet. Célja, hogy megerősítse Bugárékat (Gyurovszki, Simon, Bastrnák) és asszisztáljon egy Smer - Most koalíció létrejöttéhez néhány miniszteri/államtitkári szék odapasszolása fejében. Az SNS és a HZDS leválasztásával, feleslegessé tételével pedig egy nyugodt, Európa számára is elfogadható kormány alakítása.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Célja, hogy megerősítse Bugárékat (Gyurovszki, Simon, Bastrnák) és asszisztáljon egy Smer - Most koalíció létrejöttéhez néhány miniszteri/államtitkári szék odapasszolása fejében. Az SNS és a HZDS leválasztásával, feleslegessé tételével pedig egy nyugodt, Európa számára is elfogadható kormány alakítása.

... na, azt majd még meglátjuk.