2008. december 22., hétfő

Az elmúlt héten ülésezett a komáromi önkormányzat. Eddig nem volt lelki erőm, hogy írjak erről. Több jó javaslat került elfogadásra. Ilyenek pl. Győrfy László költségvetéssel kapcsolatos javaslata (a bürgermeisternek a hírek szerint piszkálja az ormányát...a kikőtő körül bűzlik valami talán?), vagy Stubendek László javaslata a komáromi városi buszok táblájának kétnyelvűsítéséről. Magam a polgármestert kértem interpellációmban, hogy tájékoztasson bennünket a komáromi kórház körüli helyzetről, hiszen nem tudják a lakosok, hogy régiónkból származó egyének maradtak a Forlife n.o. vezetőségében, vagy idegenek válltak új tulajdonossá. Kértem, ismertesse, ha ezzel kapcsolatos információi vannak. Ott nem tette meg, írásban várom.
Ideiglenesen lekerült a napirendről a Holt-Vág melletti területen, vállalkozók által megálmodott Új Komárom projekt. Ez az a tervezet, amely közel ezer családnak szán a 33 hektáras - könnyűipari termelésnek szánt - területen családi házakat/lakóparki övezetet. Ártatlan arccal terjesztette a hivatal, mintha dúskálnánk az ipari területekben és a munkahelyekben. Na, de hagyjuk...
Magam nem kvitteltem a kavai, illetve a gadóci romosnak mondott iskolaépületek eladási szándékát. Még azt sem, hogy versenytárgyalással adjuk el ezeket. Szeretném, ha nem fordulna többé elő olyan eset, hogy a városnak egy korábbi disznóhízlaldára kell milliókat költeni, hogy azt szociális lakásokká alakíthassa át. A gadóci és kavai korábbi iskolaépületek meglátásom szerint jók lennének szociális, oktatási, vagy sport célokra is.
Az ülés egyébként karácsonyi hangulatban telt.

Nincsenek megjegyzések: