2008. szeptember 10., szerda

Szeptember 4-én elmaradt a komáromi önkormányzati ülésünk. A szavazógép meghibásodása miatt napolta el a polgármester. Az érdekesség ebben az, hogy előző nap egy ülésen már jelezte, hogy új szavazógépeket kell venni, mert a jelenlegiek megbízhatatlanok. Illetve azt is mondta, hogy az elmúlt ülésen egyszer már előfordult, hogy egy jelentéktelen (...) szavazásnál az egyik társunk szavazatát két szavazatként regisztrálta a gép, így abban az esetben újra kellett szavaztatni. Láss csodát, a szeptember 4-i rendes testületi ülésen a szavazógépre lehetett fogni annak elhalasztását. Pedig volt érzékeny pont napirenden. Olyan, mint pl. a városi vízgazdálkodási cég bérbeadásának terve - illetve a szándék kinyilvánítása.


Az elmaradt komáromi önkormányzati ülésen, az ülés szeptember 22-re történő elnapolásában egyeztünk meg. Közfelkiáltással. Azután, hogy a polgármester magához hívta a függetlenek képviselőit és az MKP frakció vezetőjét. Tegnap délután azonban meglepve tapasztaltam, hogy szeptember 12., péntek 13.30-ra testületeti ülést hívott össze (bocsánatkérések közepette) Bastrnák. Arra hivatkozik, hogy kicsúszunk bizonyos pályázati határidőkből. Ezt azonban már az elnapolt ülésen a polgármesternek, az alpogármester-nőnek és a hivatalvezetőnek is tudnia kellett. Azt gondolom, hogy e váratlan módosítással azt szeretné elérni, hogy a határozatképtelenség határát súroló testületi részvétel legyen, így átnyomhassa a vízgazdálkodás - még kellőképpen nem elemzett -bérbeadásást.
Ha nem ez lenne a cél, akkor vélhetően egy rendkívüli ülést közbeiktatva, csak a határidős pályázatok szerepelnének a programpontok között. Ilyenre korábban már volt példa.

Nincsenek megjegyzések: