2009. október 12., hétfő

A minap a belvárosban sétáltunk. Két falragaszra lettem figyelmes!
Az első lesújtó. arról tanúskodik, hogy az utóbbi esztendőkben a város a lejtőn lefelé gördül. Néhány éve még nem tudtuk, hogy milyen sebességgel löki a városvezető a hazaiakat egyre lejjebb a szakadékba, mostmár nyomai is látszanak. A Szent András templommal átellemben, a múzeum mellett mióta eszemet tudom működött egy bolt. Nem tudom, hogy kié volt, csak azt tudom, hogy része volt a Nádor utcának. Most megszűnt. Ez egy folymat része, amiről hallgatnak a hatalmasok. A polgármester sunnyog, pedig ő is tudja, hogy nem csak szegényedik Komárom lakossága, hanem fogy is. Az elmúlt években egy falunyi ember vándorolt el városunkból.
Tehát egy újabb bolt adta fel a küzdelmet, egy újabb komáromi vállalkozó dobta be az elcseszett, hibásan lekövezett, oda nem illő szökőkutazott, fáit kivágatott Nádor utcán a törölközőt:


Aztán itt az örök téma. Ezt szintén csalafinta sunnyogás övezi. El akarják adni a vízgazdálkodási cégünket. A közvagyont! A stratégiailag fontos komáromi vízművet akarják "kiszervezni". Talán akad néhány józan eszű a bizottságban, aki a nyomás ellenére a privatizáció ellen szavaz. Aztán a testületben is ellen kell szavaznunk, mert ezeknek semmi sem drága. Már szerintem az ügyletből befolyó pénzt is szétosztották virtuálisan a gazemberek. A polgármester itt is mossa kezeit. Mindent el akarnak adni. Tök mindegy, hogy kinek, csak pénzük legyen belőle...a város lakossága meg csak fogy és fogy. A nép szava Isten szava...érdekes falragasz.


(A képek minőségéért elnézést, a telefonommal készítettem. Az egyiket a Nádor utcán, a másikat a Jókai utcán)

Nincsenek megjegyzések: