2009. október 30., péntek

Magyarkártyával kampányolnak a Mostosok. Vagy mi a kutyagumi?
Ami nekünk, magyar érzelműeknek természetes, az nekik úgy néz ki nem. Ami nekünk a hétköznapokon bántja a szemünket, az nekik csak a kampány hevében jut eszükbe.
2009. március 28-i bejegyzésemet ajánlom jó H. É. figyelmébe, aki kampánytémává silányítja a magyar nyelvhasználat ügyét. Szánalmas! Bár úgy néz ki egy sajtótájékoztatót megér...Bajban lehetnek, ha csak egy sajtótájékozatót.

(A politikaileg korrekt, álfüggetlen médiumok pedig ráharapnak...hiszen ezért etetik őket. Jó, hogy mondjuk nem egy hetilap címoldalát kell emiatt újra bezúzatni korrektkéimnek.)

2009 március 26-án önkormányzati ülésünk volt Komáromban. Itt bátorkodtam felvetni, hogy:" miért nincsenek kiírva magyar nyelven Komárom elővárosainak nevei (Nová Stráž, Ďulov Dvor, Hadovce, stb.). Erre ugyanis a szlovákiai törvények lehetőséget adnak."
Irásban ígértek e kérdésemre választ.
Amint hazaérkezek, megkeresem a válaszukat, ha érkezett.
A lényeg, hogy legyen megoldás! Ez az elsődleges cél, amit talán, így a témát megaláztatva, de elérünk.
Álszent bagázs: itt az ideje, hogy a komáromi önkormányzat jegyzőkönyvei is kétnyelven íródjanak. Tudják/tudjátok, ha egyszer valaki kutatni akarja a múltunkat, majd úgy 2059 táján, 50 év múlva és mi már csacsogni nem tudunk, akkor az üléseink jegyzőkönyveiből az világlik elő, hogy itt mindenki szlovákul dumált, hiszen Komárom egy szlovák város volt már akkor is, 2009-ben. Pedig a komáromi önkormányzati üléseken minden képviselő az anyanyelvét használja. Nagy a felelősségetek Gerébek!

Nincsenek megjegyzések: