2009. október 22., csütörtök

A komáromi önkormányzat 33. ülésén kértem a hivatalt, hogy lakossági kérés alapján oldják meg a Gombai utca Ferencesek utcája felőli részének közlekedési helyzetét. Hangsúlyoztam, hogy a volt temetkezési vállalat melletti területen tiltanám meg a parkolást, mivel lakossági panasz szerint nehéz ott a közlekedés, ha az út mindkét felén autók állnak, illetve a Zámory utca felől nehéz belátni a parkoló autóktól a Gombai utcát (itt jobbkéz szabály érvényes). Korábban ebbe a kereszteződésbe egyszerűen és olcsón kivitelezhető körforgalmat javasoltam (blogomon is megtalálható 2008 júliusi bejegyzéseim között).
A hivatal rám hivatkozva küldött levelet a járási rendőrkapitányságra, hogy vizsgálják ki az ügyet. Rám hivatkozva, de sokkal szélesebb körben kértek megoldást a Gombai - és a környező utcák helyzetére. A hivatal kérésére reagálva került ki megállni tilos tábla a Tó utcára, a Csokonai szobor mindkét oldalára, a Csokonai utca és a Gombai utca kereszteződéséhez, a hivatalvezető 2009. augusztus 3-án kelt levelében tudatja ezt velem. Ezt én nem szorgalmaztam, mivel ott vállalkozások székelnek, melyek elemi érdeke, hogy parkolhassanak előttük.
Köszönöm, hogy felvetésemet szem előtt tartva került ki tábla a Gombai utcának a Mester utcától a Thaly Kálmán utcáig terjedő szakaszára.
Sajnálatos, hogy a városban áldatlan parkolási helyzet uralkodik a fizetett parkolás bevezetésének köszönhetően (emiatt parkoltak pl. a fizető helyett a nem fizető Gombai utca torkolatába az autók). Ezt a jelenleg regnáló parkolási rendszert el kellene törölni és ingyenessé kell tenni az egész városban a parkolást, ahogy azt nagyon bölcsen Dél-Komáromban is megtették. Csak ez menthetné meg a belváros üzleteit...igaz bevételkiesést jelentene egyeseknek.

Nincsenek megjegyzések: