2009. május 11., hétfő

Végre magyarul is olvasható lesz az útjelző táblákon Őrsújfalu neve? Nyomtatás Email
2009.05.11.
A táblatörvény óta nem jelzi magyar felirat Komárom város csatolt településeinek nevét. Erre a hibára a március 26-i önkormányzati ülésen interpellációjában hívta fel a figyelmet Petheő Attila a komáromi önkormányzat MKP-s képviselője.

Csupán ekkor vette ezt a hiányosságot észre a város független polgármestere, aki az MKP parlamenti képviselője. Sajnálatos az is, hogy a város alpolgármestere, mint a jogi útvesztőkben oly járatos sem emelt eddig szót e magyar kérdésben. A képviselő tájékoztatása szerint interpellációjára a választ április 29-én kapta kézhez, melyben Bastrnák jelzi, hogy megkérték a Regionális Útkarbantartó Vállalat szlovák nemzetiségű igazgatóját, hogy helyezze ki a városrészeket jelző magyar nyelvű táblákat. A táblák a főútvonalon fekvő Őrsújfalu, Gyulamajor és Gadóc városrészeket is érintik.
Úgy tűnik Komárom a kis lépések városa, jegyezte meg Petheő, hiszen több éve kéri, hogy az önkormányzati ülések jegyzőkönyvei íródjanak két nyelven, de ez a kérés eddig süket fülekre talált.

Felvidék Ma

http://www.felvidek.ma/index.php?option=com_content&task=view&id=13770&Itemid=1

1 megjegyzés:

Komárom írta...

A szoborral kapcsolatos tervek engem is érdekelnének. Amennyiben tudsz valami közelebbit, esetleg a közterület átnevezésének állásáról , kérlek írd meg. Köszönöm.

Talpraesett embernek tűnsz. Bevallom nem rád szavaztam, de ez még változhat.

A városi autóbuszok kijelzőjén szereplő nevek és a kétnyelvű menetrenddel kapcsolatban kértem segítséget mert a város utcanévjegyzéke több helyen hibás. Konkrétan a Kis ér SOR nevet kell megváltoztatni mert ez hibásan utcaként szerepel a jegyzékben és a vonatkozó rendeletek értelmében a menetrendben is csak így lesznek feltüntethetőek. A névjegyzék javításához testületi döntés szükséges.