2008. március 5., szerda

NEM MAGYAR PÜSPÖKÖT KELL AKARNI, HANEM MAGYAR EGYHÁZMEGYÉT!

A Pázmáneum Polgári Társulás újra nagyot alkotott. Azt gondolom Karaffa plébános úr tevékenysége irányt mutathat hívőnek – nem hívőnek egyaránt.

A nyílt levelük jól megfogalmazott, de kevés. Nem elég egy szimpla aláírásgyűjtés, illetve nem szabad, hogy csupán politikai tőke kovácsolására, a nemzeti félelem ébrentartására használtassék az ÜGY. Az ÜGY, amiért annak idején több tízezer felvidéki magyar gyűlt össze Komáromban. Az Ügy, amire a politika megpróbált rátenyerelni, de tenni nem tett érte.

Azt gondolom, hogy az alábbi - létező – európai példák igazolják, hogy nekünk egyházmegye és nem egy magányos püspök kell:

Az ír katolikus egyházmegyék átnyúlnak az ír-északír határon. 1920-ban idehaza az országhatárokkal együtt megváltoztatták az egyházmegyék határait is. A rend az ír példa szerint az lenne, ha a párkányi plébániák az esztergomi egyházmegyéhez tartoznának.

Dél-Tirolban a hatvanas években jött létre a Bozen-Brixen-i egyházmegye, amelynek határai egybeesnek Dél-Tirol határaival. Sokáig tartott ezt kivívniuk. Az egyházmegye hivatalos nyelve az olasz mellett a német is. Mindkét anyanyelven kell mindennek működnie.

Finnországban is van önálló svéd egyházmegye, ami az összes svéd és vegyesen lakott település plébániáit fogja össze. A svédek több régióban is élnek, az egyházmegyébe tartoznak olyan plébániák is, amik egymástól 500 km-re vannak.

A fentiek szerint tehát létezik precedens!

Ezen felül álljon itt még egy érdekes momentum. A szlovák hírcsatornának nyilatkozott Herdics György c. apát, a Remény főszerkesztője és azt nehezményezte többek között, hogy 400 000 katolikus hívő nevében íródott a Nyílt levél, és úgy véli, az aláírásgyűjtés nem old meg semmit, különben sem így intézik az Egyházban a fontos kérdéseket. Nem először nyilatkozik a magyar hívek érdekeivel ellentétesen a főszerkesztő úr.

Ez a Herdics nevű egyén nem ért egyet az MKP székházában bejegyzett Társulás által is szignált levéllel. A főszerkesztő Karaffa Jánossal együtt az MKP “Egyházakkal való kapcsolattartás és vallásügyi bizottságának”a tagja. http://www.mkp.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=721&Itemid=50

A bizottságot Hamerlich Richárd országos elnökségi tag vezeti, aki vélhetően nincs roszz kapcsolatban Herdics úrral.

http://www.mkp.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=104&Itemid=61

A Nemzeti Emlékezet Hivatalának, a kommunista titkosszolgálatok (ŠTB) tagjait tartalmazó adatbázisában Herdics György agentként szerepel. Természetesen csupán abban az esetben beszélünk a főszerkesztő úrról, amennyiben ő is 1966. november 28-án született.

http://www.upn.gov.sk/regpro/vysledky-vyhladavania.php?kraj=&priezvisko=Herdics&meno=Juraj

http://www.upn.gov.sk/regpro/zobraz.php?kniha=82&strana=70&zaznam=76282

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

грубое порно с малолетками http://free-3x.com/ малолетки частное порно фото free-3x.com/ школа для секса скачать [url=http://free-3x.com/]free-3x.com[/url]